13 Aralık 2013 Cuma

MAYALI HAMURDAN SUCUKLU PİZZA



               Aslında Pizzayı yapmayalı 10 seneye yakın oldu.Fırından aldığım hamurla yapmıştım.Oldukça da lezzetli olmuştu.Annem ve babamın da bu lezzetin üstüne gelip yediklerini ve çok beğendiklerini hatırlıyorum.Dün de oğluma yarın sana Pizza yapacağım dedimve bugün yaptım.Hamurumu bu kez evde kendim hazırladım.Oldukça lezzetli ve dışarıda yediğimiz pizza tadında, hatta aynısı oldu diyebilirim.
         
               Malzemeler

              1 yumurta
              1 kaşık yoğurt
              1/2 çay bardağı sıvı yağ(küçük çay bardağı olacak)
              1 paket instant maya
              1 tatlı kaşığından az tuz (tuz ayarı size bağlı)
              3 yemek kaşığı ketçap
              Üzeri kaşar peyniri rendesi

             Üstü İçin

            Yeteri kadar sucuk
             2 domates (kabukları soyulmuş ve ince dilimlenmiş)
             2 tane biber
            Ben bu malzemeleri kullandım.Siz arzu ettiğiniz malzemeleri kullanabilirsiniz.

            Yapılışı

          Önce bir kaba 2 su bardağı kadar unu koyalım.Unun ortasını açıp içine yumurtayı yağı,yoğurdu ve unun tam üstüne mayayı ekleyelim.Malzemeleri karıştırıp yoğuralım.Unu yavaş yavaş ekleyelim.Hamur yumuşak bir hamur olmalı.Sucukları halka halka doğrayalım.Domatesleri de dilimleyelim.Biberleri de halka halka doğrayalım.Tepsimizi veya varsa pizza tepsimizi yağlayalım.Hamuru tepsiye yayalım.Bu sırada elimizi biraz yağlarsak,hamur daha kolay tepsiye yerleşir.Hamurun üstüne  ketçabı biraz yağla açıp  sürelim.En üste de sucukları ve diğer malzemeleri koyalım.Kaşar peyniri rendesini de ekleyip 200 derecede ısınmış fırında pişirelim.

NOT:Eğer ince bir pizza yemek istiyorsanız.Hamuru tepsiye yaydıktan sonra,çatalla delikler açabilirsiniz.

12 Aralık 2013 Perşembe

#YEMEK FIRTINASI 4. VE 5. GÜN


          #yemekfırtınası'na 3 günden beri katılamadım.Allahtan sonradan da devam edebiliyoruz.Bazen inanılmaz yoğun oluyor insan yetiştiremiyor bazı şeyleri.Benim için koşturmalı bir hafta olacak ya bakalım yine de oyuna katılıp devam etmek istiyorum.Şimdi evde en çok istenen tarif denmişti.Biz de en çok istenen kesinlikle makarna başka bir alternatif yok o kadar sevilir yani.

Malzemeler

1/2 paket makarna (çubuk makarna )
Sıcak su tuz,1 kaşık kadar sıvı yağ

Sosu İçin

3 domates rendesi
1 yemek kaşığı salça ve bir tatlı kaşığı biber salçası
2 kaşık margarin ve sıvı yağ (yağı ne kadar sevdiğinize bağlı ben 3 yemek kaşığı kullandım)
Tuz,karabiber,kimyon

Yapılışı

Makarnayı sıcak suda yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.Haşlama suyuna tuz ve yağı eklemeyi unutmayalım.Sosumuz için yağı kızdırıp domates rendesini ve salçaları ekleyelim.Tuz ve baharatları da ekleyip biraz suyunu çektirip altını kapatalım.Sosu makarnanın üstüne döküp karıştıralım.Afiyet Olsun

 
   Şipşak kurtarıcı tarif benim için hazır yufkadan börektir.Hem kolay yapılır ve pişer hem de dondurucuda bulunur.Patatesli gül börek benim için pratik bir börektir.

Malzemeler

3 Yufka
2 patates
1/2 soğan
Salça,tuz,karabiber,nane
İçine sürmek için yağ ,3 kaşık yoğurt ve bir yumurta

İçi için

Patatesleri haşlayalım ve ezelim.Soğanı küçük küçük doğrayalım.Soğanları 4-5 kaşık yağda kavuralım salçayı ekleyip kavuralım ve en son patatesleri de ekleyip kavurmaya devam edelim.Şöyle birkaç kez çevirdikten sonra ocaktan alalım.Tuz ve baharatları ekleyelim.Soğumaya bırakalım.

Yapılışı

Yufkaları dörde bölelim.Her bir parçaya önce biraz yağ sonra yoğurt karışımını sürelim.Patatesli harcı da koyup sigara böreği sarar gibi saralım ve içe doğru kıvıralım.Her birine aynı işlemi uygulayalım.Fırına sürmeden önce böreklerin üstüne yoğurt ve yumurta karışımından sürelim ve 20 derecede ısınmış fırında üstü kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun.

NOT:Ben sıvı yağı ayrı kullandım .Ama siz yoğurdun içine de koyabilirsiniz.

9 Aralık 2013 Pazartesi

YEMEK FIRTINASI PEYNİRLİ POĞÇA

     
        #yemekfırtınası 2, gün ödevimiz çayın en iyi arkadaşı nedir?Bence güzel bir poğaça ben çok severim.Çok ta sık yaparım.Bu poğaçayı çok sevgili ablacığım yaptı.Ellerine sağlık.

Malzemeler

 125 gr margarin
 1/2 su bardağından 2 parmak az Ayçiçek yağı
 2 yumurta (bir yumurtanın sarısı üstüne)Tuz,1 paket kabartma tozu
 3 kaşık yoğurt
 Aldığı kadar un
 Çörek otu
İç harcı için
Beyaz peynir ve maydanoz

 Yapılışı

Tüm malzemeleri karıştırıyoruz.Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.Hamurdan ceviz kadar parçalar koparıp içine peynirli harcımızı koyuyoruz.Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otunu serpiyoruz.200 derecede üstü kızarana kadar pişiriyoruz.

8 Aralık 2013 Pazar

YEMEK FIRTINASI 1. GÜN İLK YEMEĞİM YOĞURTLU MAKARNA

       Bugün yemek fırtınasının ilk günü ve ben henüz tarifimi yeni yazıyorum.Misafirlerimi ağırladım ve yeni uğurladım.Tarifim kolay elbet e çünkü ilk yemek.Makarna yaptığımı biliyorum.Hala da en sevdiğim yemek makarnadır.Tarife gerek yok ama yazıyorum yine de ilk yapacak vardır elbet benim gibi:)))  için www.misssgibi.com Zerrin Damgacı'ya çok teşekkür ediyorum.

Resim yazısı ekle


Malzemeler

1 paket kelebek makarna

Sıcak su

Tuz

Margarin ve Ayçiçek yağı

Salça,kırmızı biber,nane


Yapılışı

Makarnayı yumuşayana kadar kaynar suda haşlıyoruz.Tuzu eklemeyi unutmayalım elbette.Süzelim ve erittiğimiz 100 gram kadar margarini ve ayçiçek yağını ekleyelim.Yağı az olsa daha iyi.Çünkü sosu yağlı olacak.Bir tavada yarım çay bardağı kadar yağı eritip 1 çorba kaşığı salça ekleyelim.Baharatları da ekleyip biraz kavuralım.Sarımsaklı yoğurt ve hazırladığımız sosla servis edelim.

7 Aralık 2013 Cumartesi

İÇLİ KÖFTE



 
 
 Daha önce gittiğim bir yemek etkinliğinde denemiştim içli köfte yapmayı.Çok ta lezzetli
olmuştu.Elazığ usulü içli köfteyi yapmıştık.Benim yaptığımdan tek farkı bulgurunda da kıyma olmasıydı.Ben dışında kullanmayı tercih etmedim.Bu haliyle de çok güzeldi.Çok gözünüzde büyütmeden deneyin derim.Vereceğim ölçülerden yaklaşık yirmi tane çıkıyor.Bol resimli bir tarif geliyor.

   Malzemeler

   1 su bardağı ince köftelik bulgur
   Sıcak su
   3 çorba kaşığı galeta unu (gerekirse artırılabilir)
   1 yumurta
   Elinizi ıslatmak için soğuk su

   İç Harcı İçin

  200 gr. orta yağlı kıyma
, 2 tane soğan ince doğranmış
  1/2 paket margarin
  Tuz,karabiber,isot ya da kırmızı pul biber,arzuya göre 1/2 su bardağı ceviz

   Yapılışı

  Önce iç harcını hazırlıyoruz.Çünkü donması gerekiyor.Yağda bulguru ıslatıp patlatmaması için.İnce doğranmış soğanları ve margarini tencereye koyalım.Soğanlar karamelize olana kadar yağda kavuralım.Daha sonra kıymayı ekleyelim ve suyunu salıp çekene kadar kavuralım.Tuzu ve baharatları da ekleyelim.Ceviz kullanacaksanız bu sırada eklemelisiniz.Ocağın altını kapatıp soğumasını bekleyelim.Bir süre derin dondurucu bölümünde bekletip daha sonra dolabın normal bölümüne alalım.
   Şimdi bulguru üstünü bir parmak geçene kadar sıcak suyla ıslatalım.Bulgur suyunu çekene kadar bekleyelim.Bulgur biraz ılınınca içine yumurtayı kıralım ve yoğurmaya başlayalım.Galeta ununu da ekleyelim.Arada su serperek bulguru yoğuralım.Bulgur macun kıvamına gelene kadar devam edelim.Bulgurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım ve elimizle bulguru parmağımızla oyarak şekil verelim.Kenarlarını inceltelim.Yırtmamamız gerekiyor bunu yaparken.Yoksa yağda patlar.Hazırladığımız köfteleri bol sıvı yağda rengi dönene kadar kızartalım.Arzuya bağlı olarak haşlayabilirsiniz.Afiyet olsun.
  





       
 
 
 
 
 

                                                         
                               
                                                                                          
 

5 Aralık 2013 Perşembe

YEMEK FIRTINASI BAŞLIYOR

          Sevgili blog yazarları ve yemek yapmayı seven tüm  dostlar.Bugün facebook'ta Miss Gibi bloğunun yazarı sevgili Zerrin Hanımın bizlere çok güzel bir sürprizi oldu.Arada durağanlaşan blogları hareketlendirecek güzel bir sürpriz.Hepimizi harika bir etkinlik güzel bir oyun bekliyor.Etkinliğe katılmak için bir bloğunuzun olması şart değil.Yemek yapmayı seven herkes katılabilir.8 Aralık pazar günü başlıyoruz ve tam bir ay devam edecek.Yaptığımız yemekleri sosyal medyada #yemekfırtınası hastagı ile paylaşıyoruz.#yemekfırtınası ile ilgili bütün detaylar için buraya tık tık.

2 Aralık 2013 Pazartesi

KAVURMALI PİRİNÇ PİLAVI

           
           Arada böyle tarif ekleyemiyorum üzgünüm.Oğlum dört gün evdeydi ortaokulların sınavı olduğu için.Tam tatil bitti dedik hastalandı.Doktor ilaçlar Perşembeye kadar raporlu.Bu arada yemekler, tatlılar, tuzlular yapıldı ama hiçbiri resimlenemedi.Fırsat vermeden bana anında lüplettiler.Kaçak göcek te resim çekilmiyor haliyle.Ama benim daha evvel yapıp yayımlayamadığım bir tarifim vardı Allahtan da yetişti imdadıma.Tarif kolay bilindik ancak çok leziz.Misafir menünüze de ekleyebilirsiniz,ev ahalisi için de yapabilirsiniz.Bir çorba salata tamamdır.