Malzemeler:
1/2 kilo un
Su
Tuz
Harcı için:
300 gr. orta yağlı kıyma
2 orta boy soğan
2 tane küp küp doğranmış domates
1/2 demet maydanoz
Tuz,karabiber,kırmızı pul biber
Un,su ve tuzla ele yapışmayan bir hamur elde edelim.Hamurumuzu en az yarım saat dinlendirelim.Bu esnada iç harcımızı hazırlayalım.Kıymanın içine küçük doğranmış soğanlarımızı,küp küp doğradığımız domateslerimizi,ince kıyılmış maydanozlarımızı ve baharatlarımızı ekleyelim ve iyice karıştıralım.Harca biraz su eklersek sürülüşü daha rahat olur.Macun kıvamında bir harcımız olmalı.Dinlenen hamurumuzdan cevizden irice parçalar koparalım.Her birini tabak büyüklüğünde açalım.Açtığımız hamuru tavamıza alalım ve kıymalı harcımızı bir kaşık yardımıyla yayalım.Bu işlemi tezgahta yapmak biraz riskli oluyor.Çünkü hamur ıslanıyor ve tezgahtan almak zor oluyorLahmacunlarımızı orta ateşte altı kızarıp göz göz oluncaya kadar pişirelim.Kıtır Kıtır lahmacunlarınız olsun isterseniz pişen lahmacunları üst üste koymayın.Yoksa yumuşak oluyorlar.Ama emin olun her şekilde harika oluyor.Lahmacunlarımızı sumaklı soğan ve ayranla servis edersek tam damak çatlatan cinsten oluyor benden demesi.Biz çok beğenerek yedik.İnanın uzaklarda bu tatlar çok özleniyor.Aynı tatlar yakalanmasa dahi o özlemi gidermiş oluyorsunuz.Hadi şimdiden yapanlara afiyet olsun.
Canim.. eline saglik..
YanıtlaSilCananım seninle yapıp bir türlü yiyememiştik.Belki birgün yeriz.Sevgiler...
YanıtlaSil